In het historische stadhuis van IJsselstein viert de Nederlandse Jane Austen Society op vrijdagavond 16 december de verjaardag van Jane Austen. Het is op die dag 236 jaar geleden dat zij geboren werd. Dit valt dit jaar toevallig samen met het culturele evenement ‘De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst’ dat is georganiseerd door de Stichting Vrienden Stadsmuseum IJsselstein. Op die avond is er in het Utrechtse stadje van alles te beleven, zoals het wandelen van een sprookjesachtig verlichte route en het bekijken en beluisteren van dans, toneel en muziek op verschillende locaties.
De Nederlandse Jane Austen Society is van 19.30 uur tot 22.30 uur te vinden in het historische stadhuis, waar leden van de society ongeveer ieder half uur een dansdemonstratie geven. Toegang is gratis.
Meer informatie vind je op de website van de Jane Austen Society en de website van de Sprokkelroute.