We hebben veel enthousiaste reacties gekregen op onze Sense and Sensibility prijsvragen. Nu is het tijd om bekend te maken wie de winnaars zijn (tromgeroffel):
De mooiste felicitatie die we hebben mogen ontvangen kwam van Kirsten, die onder andere het volgende schreef:

Je schrijft zo vertrouwd, met veel humor en inzicht wat betreft de complexiteit van je karakters. Je zet me op het verkeerde been & laat me op het puntje van mijn stoel zitten, mijn hart gaat sneller kloppen naarmate de confrontatie tussen de hoofdrolspelers dichterbij komt. Zouden ze dan toch nog een happily ever after krijgen?!

De beste Sense and Sensibility verfilming ooit blijkt de versie uit 1995 te zijn. Die kreeg de meeste stemmen. Marianne van Riet wint het dvd-pakket, haar favoriet bleek echter toch de serie uit 2008 te zijn. Zij schreef:

Jaren lang heb ik de verfilming van 1995 gekeken en vond het een superverfilming. Maar die van 2008 vond ik toch beter. Omdat hij net iets uitgebreider is, is het boek ook beter tot zijn recht gekomen. Alleen Colonel Brandon vond ik in 1995 fantastisch – maar dat komt waarschijnlijk door de acteur.

Onze Lieve J-prijsvraag bleek een pittige. Niet iedereen haalde de juiste zin(nen) er uit. Voor wie het wil weten: de zinnen ‘Four or five thousand a year. What a fine thing!’ kwamen niet uit Sense and Sensibility, maar uit Pride and Prejudice. Monica Cardinale had dat goed gezien en wint de illustratie van Rick de Haas.

En als laatste de Mop en Miep-prijsvraag. Ook die was niet eenvoudig (het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven), maar Diewertje Sluik wist het goede antwoord. Op de vraag ‘Hoe bereidde Marianne zich voor op het feest dat zij in London bezocht en waar zij voor het eerst Willoughby weer ontmoette?’ was het antwoord: Onverschillig over hoe ze er uit zag, maakte ze zich met tegenzin gereed.

Alle winnaars hebben inmiddels een mail gekregen.

Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek ‘Gevoel en Verstand’ wel graag hebben? Dan kun je het bestellen via de website van de Wereldbibliotheek (boek op verzoek).
Ben je nog op zoek naar verfilmingen van Sense and Sensibility? Die uit 1995 en 2008 vind je in onze webshop.