Het kan je niet ontgaan zijn: dit jaar, om precies te zijn op 30 oktober, is het 200 jaar geleden dat Jane Austen debuteerde als schrijfster. Haar eerste boek, Sense and Sensibility werd op die dag uitgebracht onder het pseudoniem ‘A Lady’. Natuurlijk mag dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 30 oktober staat JaneAusten.nl in het teken van dit jubileum en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!
Lijkt het je leuk om je favoriete passage voor te lezen? Wil je een scène naspelen uit jouw favoriete verfilming? Een parodie maken? Je eigen soundtrack bij het boek laten horen? Een mooie compilatie van mooie filmscènes? Of gewoon vertellen hoe geweldig je het boek vindt (of niet)? Hartstikke leuk! Vang het op beeld, zet het op Youtube, geef aan ons de link door en wij zorgen op 30 oktober dat jouw filmpje op deze website te zien is. De enige regels zijn dat het over Sense and Sensibility moet gaan én dat het netjes blijft.
We zullen die dag een poll online zetten waarin mensen kunnen aangeven wat hun favoriete filmpje is. De winnaar krijgt een leuke prijs.
Heb je zin om creatief bezig te zijn? Laat weten dat wij op jouw bijdrage kunnen rekenen door ons een mailtje te sturen.
Inspiratie nodig? Bekijk de Youtube filmpjes hieronder.