author2Niemand minder dan de befaamde detectiveschrijfster PD James gaat zich wagen aan een Jane Austen sequel. In Death Comes to Pemberley, dat wordt uitgebracht op 3 november, wordt het gelukkige leven van de Darcy’s ruw verstoord door de moord op hun zwager, George Wickham. Uiteraard moet de moordenaar gevonden worden.
PD James is niet de eerste de beste detectiveschrijfster. Deze barones heeft al heel wat successen op haar naam staan. Verschillende van haar boeken zijn verfilmd. Eén van haar veelvoorkomende hoofdpersonages, is politie-inspecteur Dalgliesh. Haar boek Children of Men werd een succesvolle bioscoopfilm.
James zegt over haar Jane Austen-boek:

“It has been a joy to revisit Pride and Prejudice and to discover, as one always does, new delights and fresh insights. I have to apologise to Jane Austen for involving her beloved Elizabeth in a murder investigation but this fusion of my two enthusiasms—for the novels of Jane Austen and for writing detective stories—has given me great pleasure which I hope will be shared by my readers.”

Death Comes to Pemberly komt op 3 november uit in hardcover. Je kunt het boek nu alvast bestellen bij Amazon.