Altijd al wat meer willen weten over de tijd waarin Jane Austen leefde? Kijk dan vanaf maandagavond naar het programma ‘Elegance and Decadence – The age of Regency’ op BBC4 (voor de gelukkigen die deze zender kunnen ontvangen). In dat programma gaat historica Lucy Worsley op zoek naar wat de regency-periode (van 1811 tot 1820) zo bijzonder maakte.
Er gebeurde nogal wat in die tijd: Napoleon werd verslagen, in Londen werd volop gebouwd, de wals werd voor het eerst gedanst en natuurlijk zorgde de Prins (de ‘regent’) voor de nodige beroering. Uiteraard besteedt Worsley ook aandacht aan Jane Austen, dat doet ze in de tweede aflevering een week later. Op de website van de BBC schrijft de historica:

Between January and June 2011, I had a wonderful time exploring life during his Regency: learning to waltz, riding in a mail coach, flying in a hot air balloon over the city of Bath, and spending a day living the high life of Regency dandy.

Our series covers George’s royal buildings at Brighton and Windsor Castle, but also the great works of art being produced by Sir Thomas Lawrence and J.M .W. Turner. Waterloo Bridge, the Elgin Marbles, Jane Austen’s house at Chawton and the spa resort of Leamington Spa all get a look-in.

Op haar eigen website lees je meer over de opnames.
Het programma begint maandagavond 29 augustus om 22.00 uur (NL tijd).