Pamela Aidan gaf ons met haar trilogie Fitzwilliam Darcy, Gentleman een kijkje in de gedachten en het leven van Mr Darcy, in de tijd dat hij Elizabeth Bennet leert kennen. Met haar novelle Young Master Darcy, A Lesson in Honour, gaat ze terug naar de jeugd van de man die Elizabeth Bennet niet ‘aantrekkelijk genoeg om mij te verleiden’ vond. JaneAusten.nl heeft de schrijfster onlangs geïnterviewd en mag nu twee exemplaren van deze novelle weggeven!

Aidan zegt over A Lesson in Honour:

Het boek begint als Darcy terugkeert naar Londen na zijn eerste semester, voordat de familie naar Pemberley gaat met kerstmis. Zijn vader zou hem nu echt beginnen te behandelen als een jonge heer en niet meer als een kind, en zou ook een meer actieve rol gaan spelen in zijn opvoeding. Volgens Austen is dit ook de leeftijd waarop zijn moeder overlijdt. Als we kijken naar wat hem het soort persoon doet worden dat hij is, zijn dit allemaal zeer significante factoren en gebeurtenissen die daar invloed op hebben.

Het volledige interview met Pamela Aidan is nu in Nederlandse vertaling in onze leeszaal te lezen.

Wat moet je doen om kans te maken op deze novelle? Beantwoord onderstaande vraag vóór vrijdag 25 februari.

In Pride and Prejudice zagen we een glimp van de jonge Darcy door de woorden van zijn huishoudster Mrs. Reynolds. Wat zei zij over hem?

In onderstaand formulier kun je kiezen uit vier antwoorden. Uiteraard is er maar één het goede antwoord.

Let op: je mag één keer meedoen. Als je meerdere keren inzendt, worden al je inzendingen verwijderd.

De namen van de winnaars worden op deze website bekendgemaakt en de winnaars krijgen per e-mail bericht.

Sorry, je kunt niet meer meedoen aan deze prijsvraag!