festivalbathdamesLeden van het JaneAusten.nl Forum spelen deze week de hoofdrol in een groot artikel over het Jane Austen Festival in de VPRO Gids. Journaliste Ilse van der Velden ging mee met de forumleden naar Bath en maakte een sfeervolle reportage over wat zij daar beleefden en welke rol Jane Austen speelt in hun leven. Ook wordt JaneAusten.nl in het artikel genoemd. Van der Velden schrijft:

Ter voorbereiding volgden de dames een naaicursus regency-kleding en dansles, en is er eindeloos veel over en weer gemaild op de website en het forum van janeausten.nl, waarop de dames actief zijn. ‘Als je eenmaal zo’n jurk hebt gemaakt is het logisch dat je ‘m ook wilt aantrekken’, motiveert Karen haar transformatie van eigentijds zwart naar achttiende-eeuwse lange rok.

Je kunt het hele artikel hier downloaden (pdf). Noot van de schrijfster, Ilse van der Velden: In de laatste alinea is helaas een storende fout geslopen; Mr. Darcy komt niet uit Persuasion, maar uit Pride & Prejudice.

Het hele artikel met veel foto’s beslaat vier pagina’s in de nieuwste VPRO Gids die vanaf vandaag in de winkels ligt. Een echt Jane Austen-bewaarexemplaar!

(Foto: Karen Holt)