De Jane Austen Society Nederland organiseert op woensdag 15 september van 11.00 tot 13.00 uur een bezoek aan het kostuumdepot van het Gemeentemuseum in Den Haag. Dit museum heeft een uitgebreide collectie kleding en accessoires uit de regency-periode, de tijd waarin Jane Austen leefde. Speciaal voor de Jane Austen Society worden deze kostuums tevoorschijn gehaald. Op de website van de Jane Austen Society staat:

De modecollectie van het Gemeentemuseum behoort tot de belangrijkste ter wereld. Ze bevat zowel historische stukken als hedendaagse ontwerpen. Vanwege conservatorische redenen is het niet mogelijk de modecollectie permanent op te stellen en worden de kostuums bewaard in het depot.

Het kostuumdepot van het Gemeentemuseum Den Haag opent voor de Jane Austen Society haar deuren! Voor een kleine groep belangstellenden van JASNL worden Regency kostuums, schoenen, tassen. accessoires etc. uit het depot gehaald en mogen we deze bekijken onder begeleiding van leuke uitleg.
Toegang is gratis.

De groep is in principe vol, maar als je op de wachtlijst voor dit bezoek wilt, kun je een mailtje sturen naar info@janeaustensociety.nl.

(foto: Berthi Smith-Sanders)