Voor de liefhebbers van kostuumdrama’s heeft de NCRV deze zomer weer het nodige in petto. En dat begint volgende week woensdag (9 juni) al met de uitzending van Miss Austen Regrets. Maar ook de BBC-serie ‘Emma’ uit 2009 wordt deze zomer uitgezonden, evenals Wuthering Heights (2009). Het voorlopige uitzendschema zoals de NCRV dat nu heeft vastgesteld:

9 juni: Miss Austen Regrets (22.15 uur, Nederland 2)
12, 19, 26 juli: Wuthering Heights (21.00 uur, Nederland 2)
2, 8 augustus: Miss Austen Regrets (herhaling)
14, 21, 28 augustus, 4 september: Emma

Let op! Dit zijn voorlopige data en kunnen nog veranderen. Uiteraard houden we je op de hoogte als er wijzigingen komen!

Over Wuthering Heights:
ITV maakte in 2009 een miniserie van Wuthering Heights, het boek van Emily Brontë over de alles vernietigende liefde tussen Cathy en Heathcliff. In deze verfilming wordt Heathcliff gespeeld door Tom Hardy en Cathy door Charlotte Riley.
Bekijk de trailer:

Over Emma:
De knappe en rijke Emma denkt de wijsheid in pacht te hebben. Wanneer ze besluit anderen te helpen om de ware liefde te vinden, heeft dat grote gevolgen, ook voor haarzelf. In deze serie wordt Emma gespeeld door Romola Garai (Atonement, I Capture The Castle, Daniel Deronda), Mr. Knightley doort Jonny Lee Miller (Eli Stone, Trainspotting) en Mr. Woodhouse door Michael Gambon (Wives and Daughters, Harry Potter).
Bekijk de trailer: