(c) Leonie Hulsman

Illustratrice Leonie Hulsman heeft zich bij het ontwerpen van een serie geboortekaartjes laten inspireren door Jane Austen en de regency-tijd. Haar kaarten zijn te bekijken en te bestellen op de website Cardwork Baby (serie 22).
“Ik hou erg van de regency-stijl, omdat het na een over-decoratieve tijdsperiode terug gaat naar eenvoud en een veel natuurlijkere schoonheid”, vertelt Leonie. Ze leest graag en kwam dankzij haar schoonmoeder in aanraking met het werk van Jane Austen. “Ik vind het heerlijk om een goed verhaal te lezen wat ook zo mooi de normen en waarden van een bepaalde tijd weergeeft.”
Leonie liep al langer met het idee rond om regency-elementen te gebruiken in haar werk. “Ik heb nog niet eerder werk gemaakt in deze specifieke stijl, maar hou er wel altijd van om m’n werk te baseren op een bepaalde sfeer uit vergane periodes. Het idee voor deze ontwerpen kreeg pas vaste vorm toen vrienden om mij heen zwanger werden. Wat leuker dan deze romantische stijl te combineren met zo’n mooie en bijzondere periode in je leven?”
Meer over Leonie en haar werk vind je op haar website.