Op 16 en 17 december 2010 houdt de Middle East Technical University (METU) in Ankara, Turkije een Jane Austen conferentie. Het is de achttiende keer dat de METU een ‘British Novelist Conference’ houdt, eerder kwamen schrijvers als Irish Murdoch, Charles Dickens, Joseph Conrad en Virginia Woolf aan bod.
Momenteel is de organisatie nog bezig met het aantrekken van sprekers, vertelt Margaret Somnez van het organisatiecomité. “De voorstellen kunnen tot uiterlijk 13 september ingediend worden. Er is tot nu toe wel al interesse getoond vanuit Turkije, Engeland en Amerika.” Uit ervaring weet Somnez dat belangstellenden uiteindelijk uit veel meer landen zullen komen. “Misschien komen er ook gasten uit Nederland? Dat zou leuk zijn.”
Faciliteiten
De conferentie wordt op de universiteit gehouden. Gasten kunnen verblijven in het METU’s Guesthouse op de campus, of in één van de aanbevolen hotels in Ankara. “Hier in Ankara hebben we alle moderne faciliteiten die je van iedere westers land kunt verwachten”, zegt Somnez. “We hebben zelfs regelmatig het compliment gekregen dat we meer faciliteiten hebben dan vele andere universiteiten.”
Het programma wordt na september bekendgemaakt. Op de speciale conferentie-website vind je meer informatie over de British Novelist Conference.
Beroemde sprekers
“We zijn altijd trots op de toegankelijkheid van onze conferenties, waar iedere spreker dezelfde interesse heeft – in dit geval Jane Austen”, vult Somnez aan. “We moedigen studenten en scholieren aan om mee te doen en zich te begeven onder de meer ervaren en soms zelfs beroemde sprekers. Dit is altijd een bron van vriendschap gebleken en academisch vruchtbaar voor alle aanwezigen. We kijken uit naar een ontmoeting met enthousiaste Jane Austen-liefhebbers en zouden het geweldig vinden om bezoekers en forumleden van JaneAusten.nl te mogen verwelkomen.”

Bezoek hier de conferentie-website.