Wellicht wat te vroeg – of te laat – voor Nederlandse liefhebbers van de laatste BBC-serie van Emma, maar in de nacht van zondag 24 op maandag 25 januari houdt PBS Masterpiece een Emma Twitter-feestje. Maandag, van 3.00 tot 5.00 uur Nederlandse tijd, kun je meetwitteren over de eerste aflevering van Emma, die op dat moment wordt uitgezonden in de Verenigde Staten. Zoek op de hashtag #emma_pbs en je kunt precies lezen wat Janeites aan de andere kant van de grote plas ervan vinden. Uiteraard kun je zelf ook meedoen aan de discussie, zorg dat je #emma_pbs in je tweets hebt staan. Op de website van PBS Masterpiece lees je er alles over.

WHAT: PBS and Masterpiece are hosting a red-carpet premiere Twitter party (#emma_pbs)

WHEN: Sunday, January 24, 2010, 9-11pm Eastern time

WHERE: Join the party using our own custom Tweetgrid (Use hashtag #emma_pbs).

TOPICS: Jane Austen, Masterpiece, Emma

WHO: @pbs, @masterpiecepbs, Austen enthusiasts and YOU!

PARTY FAVORS: Participate from 9-11pm on January 24th for your chance to win Austen prizes.

RSVP: Please follow and be followed (on Twitter, of course!) by other #emma_pbs tweeters

Iets te vroeg om te twitteren? Bekijk dan op een zelfgekozen tijdstip de speciale Emma-website van PBS. Met een slideshow met gesproken toelichting van Romola Garai (het mysterie van hoe haar naam uitgesproken moet worden, is meteen opgelost), een test waarmee je kunt uitzoeken welke Highbury-vrijgezel het beste bij jou past en een berg aan achtergrondinformatie over het boek, de schrijfster en de bewerking. Je vindt de website hier.