Schrijfster/journaliste Helen Fielding liet zich inspireren door Pride and Prejudice en kwam met Bridget Jones’ Diary. RTL5 zendt woensdag 6 mei de verfilming van het boek uit.

Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel.Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder meer: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man.

 

Hoewel de hoofdpersoon Bridget erg weinig weg heeft van Elizabeth Bennet, toch zijn de parallellen met Pride and Prejudice duidelijk aanwezig. Er is veel trots, veel vooroordelen en natuurlijk de aanwezigheid van Colin Firth, die – hoe kan het ook anders – opnieuw Mr. Darcy speelt. Deze keer niet Fitzwilliam, maar Mark Darcy. 

De film begint om 20.30 uur.

Praat op ons  forum mee over Bridget Jones’ Diary!