Jonge filmmakers van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht zijn op zoek naar figuranten met regency-kostuums. Deze zomer maken zij een film die zich in deze periode afspeelt en hierin zal ook een balzaalscène voorkomen. Producent Frank van Stiphout vertelt hierover het volgende:

“We zijn bezig met een kostuumdrama genaamd ‘De Vrouwen van Huysink’, dat zich afspeelt in de 18de eeuw.  Het verhaal gaat over Flora, die de dood van haar moeder met zich meedraagt en voor het eerst in contact komt met de liefde. Met een vader die haar probeert te koppelen aan een volgens hem geschikte kandidaat en een zus die haar constant in de gaten houdt, probeert ze een weg te vinden.”
 
De balzaalscène gaat opgenomen worden in Kasteel Geldrop en daar zijn een aantal figuranten voor nodig. Omdat de productie een beperkt budget heeft, zoeken ze mensen die zelf al een kostuum hebben:
“We zoeken figuranten die hun eigen kleding hebben volgens het tijdsbeeld van Jane Austen en het zou geweldig zijn als ze ook nog kunnen dansen in de stijl van toen.”
De opnames vinden plaats tussen 27 juli en 16 augustus en zullen een volle dag in beslag nemen. Heb je een regency-kostuum en vind je het leuk om mee te doen? Je kunt je per mail opgeven: stiphout.vrouwenvanhuysink@gmail.com