Sopraan Janet Forbes en organiste Dorien Schouten brengen op zaterdag 4 november in de Edesche Concertzaal muziek uit het leven en werk van Jane Austen tot leven. Een groot deel van de stukken die gespeeld worden, had Jane Austen zelf ook in haar collectie. De kaartverkoop voor dit bijzondere concert is inmiddels van start gegaan.

Behalve schrijfster was Jane Austen ook een geoefend pianiste. Dorien Schouten vertelt: “Muziek speelt een grote rol in haar romans, zoals Emma (1815). We spelen daarom stukken die Austen zelf ook gekend moet hebben.”

‘Engelse Mozart’

Een groot deel van die muziek had Austen ook in haar kast staan. Er klinken liederen van de inmiddels vergeten Engelse componisten Thomas Linley jr., in zijn tijd bekend als de “Engelse Mozart” en Stephen Storace, broer van de beroemde operazangeres Nancy Storace. Ook zijn er Engelstalige liederen van Joseph Haydn, ‘She never told me her love’ en ‘Sailor’s Song’.

Kaarten voor het concert van Dorien Schouten en Janet Forbes zijn te bestellen via de website van de Edesche Concertzaal. Het concert begint om 20.00 uur.

De Edesche Concertzaal

(c) Foto’s: Edesche Concertzaal