Heb je afgelopen zaterdag de documentaire van historica Lucy Worsley over Jane Austen gemist? Dan moet je je recorder op scherp zetten voor vannacht (of lang opblijven). Om 01.10 uur wordt Jane Austen: Behind Closed Doors nog een keer uitgezonden op BBC2.

Jane Austen: Behind Closed Doors is een feest voor het oog. Lucy Worsley neemt je mee naar locaties waar Jane Austen gewoond heeft en waar ze op bezoek ging. Ze laat zien hoezeer Austens werk beïnvloed werd door de kringen waarin ze zich begaf. Voor de doorgewinterde Austen-liefhebber zal er weinig nieuws te horen zijn, maar de beelden zijn schitterend. Bovendien weet Worsley in huizen binnen te komen die normaal gesproken gesloten zijn voor publiek, zoals Ash Rectory en Godmersham Park.

Of bekijk ‘m op Youtube

De documentaire staat ook op Youtube, maar het is niet duidelijk voor hoe lang dat zal zijn. Als je geen tijd vannacht hebt om te kijken, bekijk Jane Austen: Behind Closed Doors dan hieronder: