Heb jij nog ergens 9 miljoen pond liggen? Of heb je een Mr Darcy met diepe zakken? Dan hebben we goed nieuws voor je: Longbourn staat te koop! Luckington Court, dat in de BBC-serie van Pride and Prejudice uit 1995 te zien was als het huis van de familie Bennet, staat voor het eerst in 70 jaar te koop. Voor 9 miljoen pond (ca. 10,7 mln euro) is het van jou!

Het huis ligt in de Cotswolds, vlak bij het dorp Badminton in het Engelse graafschap Gloucestershire. En ja, de sport badminton komt er vandaan (zegt Wikipedia). Bij het huis hoort ruim 63 hectare aan grond en ernaast ligt het kerkje dat eveneens gebruikt is in de serie; het is de kerk waar Jane Bennet en Charles Bingley, en Elizabeth Bennet en Fitzwilliam Darcy elkaar het ja-woord geven.

Lekker ruim

Je hoeft in Luckington Court niet bang te zijn weinig ruimte te hebben. Het huis heeft 6 woonkamers, 7 slaapkamers, 6 badkamers, een apartement en een bewoonbaar bijgebouw. Daarnaast zijn er op het terrein paardenstallen,  5 cottages en een aantal agrarische bijgebouwen.

Luckington als toeristenattractie

Luckington Court is lange tijd open geweest voor Austen-liefhebbers die de populaire filmlocatie van binnen wilden bekijken. De huidige eigenaar had daar geen zin in, en stelde het huis alleen voor een flink bedrag open voor klanten van reisorganisatie Classic British Drama Tours. Of een toekomstige eigenaar het huis wel of niet gaat openstellen voor publiek is natuurlijk de vraag.

(Bron: Country Life)