dover-sanditon

Opnieuw wordt een onbekender werk van Jane Austen verfilmd. Na Lady Susan (als Love & Friendship) krijgt nu ook Sanditon een filmbewerking. Regisseur is Jim O’Hanlon, eerder verantwoordelijk voor de BBC-serie Emma uit 2009. Actrice Charlotte Rampling (Swimming Pool) heeft al getekend voor de rol van Lady Denham.

Jane Austen schreef de eerste elf hoofdstukken van Sanditon begin 1817, enkele maanden voor haar dood. In 1975 maakte de Engelse schrijfster Marie Dobbs het verhaal af; ze publiceerde het anoniem met als vermelding ‘by Jane Austen and Another Lady’. Dit is de versie die verfilmd gaat worden. Het script wordt geschreven door Simon Reade (What You Will).

sanditon-poster‘Sardonic wit’
Simon Reade en producent Guy de Beaujeu van Fluidity Films zeiden tegen ScreenDaily: “This is a brand new, never before seen Jane Austen. Her legions of fans worldwide will be thrilled with Sanditon’s romance, comedy, sardonic wit and its clever take on the modern obsessions of health and wealth that is quintessentially Jane Austen.”

Over het verhaal
Sanditon is een slaperig kustplaatsje met grote ambities. De succesvolle ondernemer Tom Parker wil er – samen met de invloedrijke Lady Denham – een populaire badplaats van maken. Wanneer hij voor Sanditon op zoek gaat naar een dokter, leert hij de eenvoudige familie Heywood kennen. Hij nodigt de oudste dochter, Charlotte Heywood, uit om de zomer door te brengen in Sanditon. Daar maakt Charlotte kennis met een reeks aan opmerkelijke mensen en hun intriges.

Deze zomer
De opnames voor Sanditon beginnen deze zomer. Wie de overige rollen gaan spelen, is nog niet bekend. De film gaat naar verwachting in 2017 in de bioscopen draaien.