lizzie-bennet-boekHeb je genoten van The Lizzie Bennet Diaries? Van de makers van deze geweldige Youtube-serie verschijnt in juli het boek The Secret Diary of Lizzie Bennet, een uitbreiding op de serie. Je kunt het boek nu alvast in de voorverkoop bestellen bij Amazon.

Videoblog
Voor wie het heeft gemist: The Lizzie Bennet Diaries was een videoblog, gebaseerd op Pride and Prejudice. De moderne Lizzie Bennet, een 24-jarige Amerikaanse studente, legde haar leven en dat van haar zussen Jane en Lydia op camera vast. De serie begon in april 2012 en telde uiteindelijk 100 afleveringen. Maar er was meer: ook Lydia had een videoblog en zelfs de verlegen Gigi Darcy richtte af en toe de camera op zichzelf. De personages hadden twitter-accounts en breidden zo het verhaal verder uit.
De serie was een groot succes en kreeg zelfs een Emmy-award. En nu volgt er dus een boek.

Introspection
Volgens de makers voegt het boek heel veel toe aan de serie. Zij schrijven:

The Secret Diary of Lizzie Bennet provides more character introspection as only a book can, with revelatory details about the Bennet household, including Lizzie’s special relationship with her father, untold stories from Netherfield, Lizzie’s thoughts and fears about life after grad school and becoming an instant web celebrity.

Meer informatie over The Secret Diary of Lizzie Bennet vind je op de website van Pemberley Digital (het bedrijf van William Darcy).
Heb je The Lizzie Bennet Diaries nog niet gezien? Geen paniek, het staat allemaal online en is gratis te bekijken. Een aanrader!