Als we de laatste pagina van Pride and Prejudice gelezen hebben, laten we Elizabeth en haar Mr Darcy achter als een jong, pasgetrouwd stel. Wat er verder met ze gebeurt, mogen we geheel overlaten aan onze eigen fantasie.
En precies op dat gebied willen wij je uitdagen! Geef ons een inkijkje in het leven van Elizabeth en Fitzwilliam (of blijven we ‘m Mr Darcy noemen?) een jaar na hun huwelijksdag.
Doe mee aan onze schrijfwedstrijd en maak kans op mooie prijzen!

Wat is de bedoeling?
We vragen je om een scène te schrijven waarin duidelijk wordt hoe het een jaar (of ongeveer een jaar) na hun trouwdag met Elizabeth en Darcy is.
Uitgangspunt: een zaterdagavond. Wat doen ze? Liggen ze knus in bed de dag te bespreken? Moeten ze op ‘audiëntie’ bij Lady Catherine De Bourgh? Hebben ze een mooi bal georganiseerd voor Georgiana? Of zitten ze gezellig bij het open haardvuur in de drawing room van Pemberley? Het is helemaal aan jou!
We verzamelen alle inzendingen en publiceren die in maart, één voor één op de website. Daarna wordt er een verkiezing gehouden onder alle lezers van JaneAusten.nl. Voor drie winnaars hebben we mooie prijzen.
De scène mag geschreven worden in het Nederlands of Engels. Het hoeft absoluut niet in de stijl van Jane Austen, laat je lekker gaan (tenzij je daar juist de uitdaging in ziet). Heb je geen ervaring met schrijven? Laat je niet afschrikken, het is altijd leuk om mee te doen. Het enige wat moet, is dat je je aan onderstaande spelregels houdt.

Spelregels

 • De tekst moet helemaal van jou zijn en nog niet eerder zijn gepubliceerd
 • Geschreven in het Nederlands of Engels
 • Verhalend, dus geen opsomming van gebeurtenissen
 • Voldoen aan het volgende uitgangspunt: het speelt zich af op een zaterdagavond, (ongeveer) een jaar na de trouwdag van Elizabeth en Darcy
 • Deadline: vrijdag 1 maart 2013 (en dit is een harde deadline!)
 • Het verhaal mag maximaal 500 woorden tellen
 • Het moet leesbaar zijn voor alle leeftijden (dus niet te pikant)
 • Je geeft ons toestemming om de tekst op deze website te publiceren
 • De prijzen
  1e prijs: Pride and Prejudice Tote Bag en het boek ‘Happily Ever After’ van Susannah Fullerton
  2e prijs: Pride and Prejudice Flipback editie (dwarsligger) en Celebrating Pride and Prejudice van Maggie Lane en Hazel Jones
  3e prijs: Celebrating Pride and Prejudice, van Maggie Lane en Hazel Jones

  Meedoen?
  Laat weten of je wilt meedoen! Als je wilt, kunnen we je af en toe een reminder sturen en wat schrijftips. Je kunt je opgeven door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 22 februari. Veel succes!

  Sorry, inschrijving voor deze schrijfwedstrijd is niet meer nodig.