Jane Austen was de dochter van een predikant – toch komt geloof maar weinig voor in haar boeken. Maar haar boeken kunnen wel een inspiratie zijn voor iedere christen, zo stelt uitgever Thomas Nelson van ‘A Jane Austen Devotional’. Dit boek vol godsdienstoefeningen aan de hand van de teksten van Jane Austen ligt sinds vorige maand in de winkels.
Het boek is onderdeel van een serie waarin teksten van beroemde schrijvers vergezeld gaan van bijbelse teksten. Onderwerpen die in A Jane Austen Devotional aan bod komen zijn onder andere ‘Being Generous’ (met als Austen-tekst de discussie tussen John Dashwood en zijn vrouw over hoeveel geld John zijn halfzussen zou moeten geven), ‘The Virtue of Steadiness’, ‘When Teasing is Lying’ en ‘Feeling Sorry for Oneself’.
Het boek is te bestellen bij Amazon.co.uk

Bekijk hier de boektrailer: