De Nederlandse Jane Austen Society biedt ook dit najaar weer danslessen aan. Heb je je vergaapt aan de dansen in Pride and Prejudice? Dit is je kans om ze zelf te leren! Er worden vanaf september twee sets aan danslessen gehouden in Amsterdam. De eerste is les is op 4 september, dus wacht niet te lang met inschrijven! Meer informatie over data, kosten en hoe je je kunt inschrijven, vind je op de website van de Jane Austen Society.
Ook heeft de society de komende tijd een aantal interessante activiteiten op de agenda staan. Op zondagmiddag 16 oktober viert het Noord-Hollands Archief in de Sint Janskerk te Haarlem, het 200-jarig jubileum van ‘Trouwen voor de Burgerlijke Stand’. Leden van de Living History Group van de Nederlandse Jane Austen Society geven die middag een aantal dansdemonstraties en zullen ook het publiek uitnodigen om mee te dansen tijdens een dansworkshop. Marit Eisses geeft een lezing over kleding uit de periode. Heet feest is van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Voor de dansworkshop kun je een kaartje afhalen bij de receptie.
Museumnacht
Tijdens de museumnacht in Amsterdam op 5 november is de Living History Group in actie te zien in het Stadspaleis Museum Geelvinck aan de Keizersgracht 633. Daar is een avond georganiseerd rondom Jane Austen. De schrijfster is die avond in het stadspaleis op bezoek en dat moet gevierd worden. Tussen 20.00 en 23.00 uur zijn er dansvoorstellingen en is er muziek te beluisteren op de fortepiano, gespeeld door Petra Somlai. Olaf van Hees vertolkt een aantal liederen.
In de pauzes maken de dames van Jane’s gezelschap in de Rode Kamer geurzakjes en poammanders. Het publiek kan hieraan meedoen en het zelfgemaakte zakje of pommeranz meenemen. De heren van het gezelschap trekken zich terug in de bibliotheek.