Het boek ‘Merits and Mercenaries’, geschreven door de mysterieuze Lady A, is gewonnen door Saskia Meijer. Zij gaf het juiste antwoord op onze prijsvraag. In totaal deden er 106 mensen aan deze prijsvraag mee.
De vraag was: In dezelfde straat in Bath als waar nu het Jane Austen Centre gevestigd is, heeft Jane Austen zelf enkele maanden gewoond. Hoe heet deze straat?
Het juiste antwoord was ‘Gay Street’. De winnares gaf zelfs nog het juiste huisnummer door waar Jane Austen heeft gewoond, namelijk nummer 25. We hebben ook alle inzendingen met huisnummer 40 (waar nu het Jane Austen Centre is gevestigd) goedgekeurd, net als het antwoord Queen’s Square. Want Austen woonde niet alleen enkele maanden in Gay Street, maar verbleef ook anderhalve maand met haar broer Edward en zijn gezin in een woning aan Queen’s Square.
Het boek wordt opgestuurd naar Saskia, wij wensen haar veel leesplezier!
Heb je niet gewonnen, maar ben je wel heel benieuwd naar Merits and Mercenaries? Je kunt het boek ‘print-on-demand’ bestellen of als e-book voor de Kindle.