P&P95Vanaf morgenavond, 30 juni 20.50 uur, zendt de NCRV de BBC-serie Pride and Prejudice uit 1995 uit op Nederland 2. Deze serie, Met Colin Firth en Jennifer Ehle, was voor velen de eerste kennismaking met Jane Austen en is voor menigeen de enige echte verfilming van Austens meest populaire boek.
Om de uitzending van deze serie te vieren, houdt JaneAusten.nl een P&P ’95 website-event, met de titel ‘Pride and Prejudice ’95 Revisited’. De komende weken zullen hier verhalen te lezen zijn van forumleden over hun beste herinneringen aan de serie. Ook lees je achtergronden (bijvoorbeeld over de locaties die er zijn gebruikt voor de serie), komen er bijzondere Youtube-filmpjes voorbij en hebben we een Pride and Prejudice prijsvraag waarbij je kans maakt op de geremasterde dvd van de serie, met een 30-minuten durende retrospectieve documentaire.
We hopen dat je met ons mee viert. Op woensdag 20 juli, halverwege de serie, plaatsen we hier een ‘open thread’-bericht, waarin we je uitnodigen om jouw gedachten, herinneringen, ideeën, grappige voorvallen of mening in een reactie te plaatsen. De enige spelregel: het moet, hoe vaag ook, iets P&P ’95 te maken hebben. Vind je de serie helemaal niks aan, kijk je liever naar Matthew Macfadyen dan Colin Firth als Mr. Darcy, ook dan horen wij het graag!
Wij zitten in ieder geval morgenavond voor de buis. Jij ook?