In de nacht van 1 op 2 januari 2011 zendt de NCRV de tv-film Northanger Abbey uit 2007 uit. In deze verfilming van Jane Austens boek zie je onder anderen Felicity Jones, William Beck, J.J. Field en Carey Mulligan.
De NCRV schrijft:

De jonge, naïeve Catherine Moreland is een temperamentvolle plattelandsschone die haar intrede doet in de liederlijke, maar welgestelde kringen van de Engelse plaats Bath in de achttiende eeuw. Haar dromen en fantasieën worden geïnspireerd door haar liefde voor de ‘gothic novel’. In Bath ontmoet ze twee mannen die allebei naar haar gunsten dingen: de zwierige maar jaloerse John Thorpe en de zachtaardige, serieuze Henry Tilney.

Tegen het advies van haar ondeugende nieuwe vriendin Isabelle in ziet Catherine in beiden niets meer dan een vriend. Totdat ze een uitnodiging voor het landgoed Northanger Abbey aanneemt van Henry’s tirannieke vader, generaal Tilney. Haar liefde voor ‘gothic novels’ roept bij Catherine de gedachten op van een donkere en griezelig Northanger Abbey: compleet met autoritaire vaders en wrede schurken die hun snode plannen botvieren op wanhopige heldinnen in afgelegen kastelen.

De film begint 2 januari om 00.01 uur en is te zien op Nederland 2. Nieuwsgierig? Bekijk dan de eerste zes minuten in onderstaand filmpje!