De tiende editie van het Jane Austen Festival in Bath is momenteel in volle gang. Het festival ging vrijdagavond onofficieel van start met de Pre-Festival Get Together. De echte start was natuurlijk de Regency Promenade waarbij honderden festivalbezoekers in regency-kleding door de stad trokken. Foto’s van dit evenement, gemaakt door Marcee Daily Chipman, zijn – als je lid bent van Facebook – te zien op deze pagina.
Een aantal Nederlandse JaneAusten.nl bezoekers zijn momenteel in Bath en doen volop mee aan allerlei activiteiten. JaneAusten.nl-medewerker Karen Holt houdt op Facebook haar ervaringen bij. Zij deed onder andere, gehuld in het enige echte JaneAusten.nl T-shirt, mee aan een dansworkshop. Ook bezochten de Nederlanders de lezing China to Chintz, over het thee-ritueel in de 18e eeuw en de sociale etiquette van die tijd.

Deze week staat Bath nog helemaal in het teken van Jane Austen. Het festival wordt zaterdag afgesloten met een spectaculair bal in de Assembly Rooms, waar Jane Austen zelf ook regelmatig op de dansvloer stond. Op deze website vind je de komende dagen verslagen van de activiteiten in Bath. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.