De Stichting Jane Austen Society Nederland, die op 14 april werd opgericht, heeft haar eerste activiteiten aangekondigd. In aansluiting op het zeer succesvolle regency-ball, dat door de initiatiefneemster van de stichting was georganiseerd, gaat de society een ‘Jane Austen Living History Group’ opstarten.

JASNL is bezig om, in 1e instantie puur voor het plezier, een kostuumgroep op te starten met liefhebbers van Jane Austen om gezamenlijk terugkerende activiteiten te ondernemen. Denk aan picknicks op landgoederen, samenkomsten op mooie locaties, bals etc. Voorwaarde hierbij is dat je een kostuum hebt en in het geval van meedansen op bals ook de dansworkshops die JASNL organiseert hebt gevolgd.

Ook organiseert de Society een schrijfwedstrijd onder de titel ‘Schrijf jij als Jane Austen?’ Deelnemers kunnen een eigen geschreven verhaal insturen, dat geïnspireerd is door of op het werk en leven van Jane Austen.

Meer informatie over de Jane Austen Living History Group en de schrijfwedstrijd vind je op de Hyve van de Jane Austen Society Nederland.