Er gaat geen jaar voorbij of er komt ergens ter wereld een verfilming van een boek van Jane Austen uit, zo lijkt het. Op dit moment wordt er gewerkt aan twee nieuwe films: een moderne versie van Pride and Prejudice en een ‘latin’ versie van Sense and Sensibility.

Een moderne Darcy en Elizabeth. (c) Papercut Productions

In Colorado, USA wordt momenteel ‘Pride and Prejudice; a modern day tale of first impressions’ gefilmd. Deze film wordt geproduceerd door een kleine productiemaatschappij die ‘Papercut Productions’ heet en eigenlijk tot nu toe nog alleen een documentaire en twee andere kleine films heeft gemaakt. Of deze versie van P&P ooit in Nederland te zien zal zijn, blijft dan ook de vraag. De film wordt geregisseerd door Bonnie Mae. Het weblog Pride & Prejudice (2005) heeft een aantal blogs aan deze film gewijd, die je hier kunt lezen.

De film ‘From Prada tot Nada’, een latin versie van Sense and Sensibility lijkt een wat grotere productie te worden. Er is zelfs een vermelding op IMDB:

A Latina spin on Jane Austen’s “Sense and Sensibility,” where two spoiled sisters who have been left penniless after their father’s sudden death are forced to move in with their estranged aunt in East Los Angeles.

De rol van Elinor wordt gespeeld door Camille Belle, een jonge actrice die al wat aardige films op haar naam heeft staan, zoals ‘The Patriot’ en ‘The Ballad of Jack and Rose’.

‘From Prada to Nada’ wordt geregisseerd door Angel Gracia en zal naar verwachting in 2011 uitkomen.

Camille Belle speelt Elinor in 'From Prada to Nada'