Een gesigneerde eerste druk van Emma bracht 325.000 pond op.

Een door Jane Austen gesigneerde eerste druk van het boek Emma is onlangs verkocht voor maar liefst 325.000 pond. Een boekverkoper in Henley, Engeland, verkocht het voor deze prijs aan een Britse verzamelaar. Dat meldt The Henley Standard.
Het boek werd in 1816 door Jane Austen gepresenteerd aan haar vriend Anne Sharp, die model stond voor Mrs. Weston in het boek. Het heeft een handgeschreven opdracht. Boekhandelaar Christiaan Jonkers kocht het boek in 2008 op een veiling. Het is de afgelopen jaren tentoongesteld in onder andere Hong Kong, New York en San Francisco. Jonkers zegt dat er meerdere belangstellenden voor het boek waren, van over de hele wereld. “Het is prettig dat het nu in dit land (Engeland) blijft”, zei hij tegen de Henley Standard.
Een ongesigneerde eerste druk van ‘Emma’ brengt doorgaans zo’n 20.000 pond op.