Het boek Pride & Prejudice & Zombies van Seth Grahame-Smith verschijnt volgende maand in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Contact. Het boek is een zogeheten mashup, waarin de originele teksten van Jane Austen zijn aangevuld of aangepast met zombie-scènes. In Amerika stond het boek op de derde plaats van de New York Times bestseller lijst. Er zijn inmiddels ook plannen om het boek te verfilmen, met Natalie Portman in de hoofdrol.
Uitgeverij Contact beschrijft het boek in haar persbericht als volgt:

Vol 19e-eeuwse romantiek en duizenden rottende lijken is Pride & Prejudice & Zombies een verassende nieuwe versie van Pride and Prejudice van Jane Austen. Het origineel krijgt onverwachte wendingen door toegevoegde en herschreven scènes vol moordlustige zombies.

Er waart een mysterieuze ziekte rond in Engeland, waardoor de doden weer tot leven komen en op jacht gaan naar mensenvlees. De pittige Elizabeth Bennet, getraind in martial arts, wil niets liever dan zombies uitschakelen met haar ninja-zwaard, maar ze wordt al snel afgeleid door de komst van de afstandelijke en arrogante Mr. Darcy.
Wat volgt is een sprankelend verhaal over trots en vooroordelen van beide hoofdpersonen. Zal Elizabeth het duivelsgebroed weten te verdelgen? En zal ze de klassenverschillen overwinnen? Moet ze kiezen tussen het huwelijk en het zwaard?
paperback € 12,95 | 368 blz. | ISBN 978 90 254 3455 7 | verschijnt in februari 2010

Achterin het boeken komen leesclubvragen te staan.
De uitgeverij heeft inmiddels een speciale Hyve aangemaakt: http://prideprejudicezombie.hyves.nl. Ook kun je Elizabeth Bennet volgen op Facebook.

Wil je meer weten over de achtergrond van het boek? Bekijk dan onderstaand interview met Seth Grahame-Smith.

En een nog veel langer interview: