Opnieuw een enthousiaste recensie van Laurell Ann van de blog Austenprose. Dit keer niet over een Jane Austen mash-up of variatie met vampiers, maar een eigentijds verhaal met heel veel Jane Austen referenties. In ‘Mr. Darcy broke my heart’ snapt hoofdpersonage Claire Prescott helemaal niets van de aantrekkingskracht van Mr. Darcy uit Jane Austens klassieker Pride and Prejudice. Als ze door omstandigheden plotseling naar een Jane Austen Seminar in Oxford moet, en ze daar verwikkeld raakt in verschillende Austen-intriges, ontmoet ze een hedendaagse versie van Mr. Darcy. James Beaufort is arrogant, rijk en knap en niets wat Claire Prescott aantrekt in een man. Of moeten er eerst wat misverstanden en vooroordelen uit de weg geruimd worden?

Er gaat bijna geen maand voorbij of er wordt wel een op Austen geïnspireerd boek uitgebracht. Laurell Ann’s recensies zijn kritisch en kunnen soms vernietigend zijn. Maar over Mr. Darcy Broke My Heart is ze wonderwel goed te spreken:

Sparkling, engaging and subtly humorous, brava, brava, brava to Beth Pattillo for knowing her Austen lore and cleverly weaving it into a contemporary romance that will enchant Austen fans and romance readers alike. What true Janeite could not be enthralled reading the long lost First Impressions manuscript, having a romance with a Mr. Darcy doppelganger and spending a holiday among the dreaming spires of Oxford University? *swoon* It was such a heady rush that this Anglophile was reading until the wee hours.

Je leest de hele recensie hier.

Ben je benieuwd naar Mr. Dacry broke my heart? Je kunt het boek via onderstaande link bestellen bij Amazon.co.uk: