Al decennia lang wordt er druk gespeculeerd over de ziekte die Jane Austen in 1817 fataal werd. Was het de ziekte van Addison’s? Was het kanker? In het magazine Medical Humanities van de British Medical Journal schrijft Katerine White, van de ziekte van Addison’s zelfhulpgroep, dat het niet waarschijnlijk is dat Jane Austen stierf aan de gevolgen van Addison’s. Dat meldt The Guardian vandaag op zijn website.
Volgens White komen de symptomen die beschreven zijn in de brieven van Jane Austen en haar familieleden slechts gedeeltelijk overeen met die van Addison’s. Verwardheid, een van de symptomen van deze ziekte, kwam volgens de overlevering niet bij Jane Austen voor. Volgens White komen de symptomen meer overeen met die een bepaalde vorm van tuberculose.
Lees het hele artikel op de website van The Guardian.