(c) BBC

(c) BBC

De nieuwe verfilming van Emma had het pronkstuk van deze herfst van de BBC moeten worden, maar het blijkt dat kijkers massaal afhaken. De aflevering van vorige week zondag werd bekeken door 3,3 miljoen mensen, terwijl in het verleden dergelijke kostuumdrama’s 5 tot 6 miljoen kijkers trokken. Dat meldt de Mail Online.

De serie begon hoopvol met 4,4 miljoen kijkers, maar na de eerste aflevering haakten er al ruim een miljoen af. De BBC heeft ook kritiek gekregen op hun keuze om opnieuw een Austen-klassieker te verfilmen, in plaats van een minder bekend of minder verfilmd drama. Een woordvoerder van de BBC benadrukt dat het niet alleen om kijkcijfers gaat en dat de BBC blij is dat uit de reacties van de mensen die wél kijken blijkt dat mensen van deze verfilming genieten.

Vanavond is de laatste aflevering van Emma te zien op BBC1, om 21.00 uur. Heb je de vorige afleveringen gemist? Geen nood! Deze zijn online te bekijken: http://www.fastpasstv.com/tv/emma/

Wat vind jij van Emma? Laat het weten in ons forum!