Bride and Prejudice

Bride and Prejudice

Voor wie niet kijkt naar ‘Emma’ op BBC1 en toch een dagelijkse dosis Jane Austen nodig heeft, zendt Canvas (België2) vanavond de film Bride and Prejudice uit. Dit is de Bollywood-versie van het bekendste boek van Jane Austen, met veel kleuren en zang en dans. De film begint om 21.00 uur.

De beschrijving van Canvas:

Chaman Bakshi leeft met zijn vrouw Manorama en hun vier dochters Jaya, Lalita, Lakhi en Maya in Amritsar. Manorama wil dat haar dochters naar Indische traditie trouwen met een waardige partner die door hun ouders is uitgekozen. Maar vooral de mooie Lalita moet niets weten van zo’n gearrangeerd huwelijk. Ze wil trouwen met een man die ze graag ziet en daarmee uit. Wanneer mama Manorama op de proppen komt met de Californische Indiër Kholi, wordt het Lalita te veel. Ze vindt Kholi oervervelend en laat zich verleiden door de Engelse avonturier Jonny Wickham.

Later ontmoet ze nog een andere Engelsman, Will Darcy. Die fascineert haar, al vindt ze hem behoorlijk zelfingenomen. Het gevoel is wederzijds en de twee reizen elkaar achterna over drie continenten. Zal hun labiele verhouding ooit kunnen uitgroeien tot echte liefde?

En nog een trailer: