Wie Lost in Austen heeft gekeken moet zich ongetwijfeld hebben afgevraagd wie toch die leuke Mr. Darcy is. Of liever gezegd: wie toch die leuke acteur is die Mr. Darcy zo bijzonder aardig heeft neergezet. Jane Austen.nl brengt je een paar leuke weetjes over Elliot Cowan (ja, zo heet ‘ie!).

 • – Elliot Cowan werd geboren op 21 oktober 1976. Volgende maand wordt hij dus 33 jaar
 • – Hij groeide op in Colchester, Engeland en heeft een jongere broer en zus
 • – Hij doorliep de Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Hij studeerde af in 2001
 • – Hij kan meer dan acteren: Elliot Cowan speelt cello en gitaar
 • – Als muzikant heeft hij samengewerkt met het London Sinfonia
 • – Als acteur heeft hij een aardige staat van dienst. Zo stond hij op de planken met Rachel Weisz in A Streetcar Named Desire en speelde onder andere Henry V. Op tv en in de bioscoop was hij onder meer te zien in  Ultimate Force, Alexander, Love and Other Disasters, The Golden Compass, Happy-Go-Lucky. Momenteel is hij bezig met de film Heaven and Earth van de Nederlandse regisseuse Marleen Gorris.
 • – Over de rol van Mr. Darcy zei hij in een interview: He is iconic and he has been done on the TV a hundred times, but the literary figure is more intimidating and less sexy. I know people swoon and fall over backwards when they think of Colin Firth getting out of the lake all wet, but I’ve had to concentrate on none of that getting in the way.
 • cowan385_390426a

  Elliot Cowan kan meer dan acteren

   

  Om een beeld te krijgen van de veelzijdigheid van Elliot Cown, bekijk onderstaand filmpje (tip: zet je geluid uit)