Wegens technische problemen nu een bericht dat er gisteravond op had moeten staan:

Hoe het er tijdens de Jane Austen Promenade morgen aan toe zal gaan, konden we gisteren zien tijdens het Festival Get Together in het Jane Austen Centre. Daar vertoonde festivaldirecteur Jackie Herring een item uit het BBC programma Countryfile, dat vorig jaar tijdens het festival was gefilmd. De dertig aanwezige Austen-liefhebbers moesten hartelijk lachen om de zoektocht van de presentatrice van het programma deed naar een echte Mr. Darcy. Wellicht zullen er morgen een paar Darcy’s tussenlopen, want Jackie Herring maakte bekend dat er maar liefst 400 mensen meedoen aan de Promenade. En het nieuws dat de Assembly Rooms, waar Jane Austen zelf regelmatig danste, opengesteld zijn voor de deelnemers aan de Promenade, werd met gejuich ontvangen. Voor een vermelding in het Guiness Book of World Records moeten er minimaal 200 mensen in Regency-outfit meedoen aan de wandeling door Bath. Die vermelding is ‘in the pocket’, lijkt ons. Of om in stijl te blijven, ‘in the reticule’.

Janeites verzamelen zich bij het Jane Austen Centre.

Janeites verzamelen zich bij het Jane Austen Centre.

 

Festivaldirecteur Jackie Herring regelt nog wat laatste zaken.

Festivaldirecteur Jackie Herring regelt nog wat laatste zaken.