Wandelen langs The Circus

Wandelen langs The Circus

 

Vanaf gisteren staat een groep van 409 Janeites vermeld in het Guinness Book of World Records als grootste groep mensen in Regency-kleding die bijeen is gekomen. Tijdens de Regency Promenade die werd gehouden in Bath, werd het bestaande record van minder dan 200 mensen met gemak gebroken.

Om half elf ’s ochtends verzamelde een menigte in gowns, bonnets, pelisses en militia-outfit zich bij de toegang tot de Roman Baths om van daaruit in optocht door het historische centrum van Bath te wandelen. In de Assembly Rooms werd iedereen geteld, terwijl de wachtenden getrakteerd werden op een aantal historische dansen. Daarna ging de promenade verder The Circus en The Royal Crescent. Voor een fotoproject van een lokale fotograaf mochten alle 409 deelnemers nog even poseren. Het resultaat daarvan zal binnen enkele maanden te zien zijn op de website van het Jane Austen Centre.

 

Wachten in de Assembly Rooms

Wachten in de Assembly Rooms

Lachen naar de fotograaf aan The Royal Crescent

Lachen naar de fotograaf aan The Royal Crescent