Een extreem gewelddadige herbewerking van de klassieke Britse roman Pride and Prejudice is in Groot-Brittannië zo populair dat de markt wordt overspoeld door vergelijkbare werken. Dat meldt Nu.nl. Van het boek Pride and Prejudice and Zombies van schrijver Seth Grahame-Smith zijn ruim 700.000 exemplaren verkocht.

In de herbewerking van het beroemde verhaal van Austen nemen de keurige zusjes Bennet het op tegen kannibalistische zombies. Austen wordt als mede-auteur genoemd, omdat het boek voor 85 procent bestaat uit haar oorspronkelijke tekst.

Inmiddels staan andere auteurs in de rij om het voorbeeld van Grahame-Smith te volgen. Zo verschijnt binnenkort het boek Jane Bites Back, waarin de beroemde schrijfster zelf door het lint gaat. Volgende maand verschijnt het boek Mr Darcy, Vampyre, waarin de hoofdrolspeler uit Pride and Prejudice een bloedzuigend monster blijkt te zijn.

Ook Grahame-Smith heeft weer naar de pen gegrepen. In zijn volgende boek nemen de personages uit Sense and Sensibility het op tegen gigantische zeemonsters.

Daarnaast schrijft hij mee aan een filmversie van Pride and Prejudice and Zombies.

Bron: Nu.nl

Wat vind jij van dit soort Jane Austen-bewerkingen? Klik hier om er over mee te praten in ons forum!