darcy

Colin Firth, de meeste favoriete Mr. Darcy ooit

Half juli werden voor de tweede keer de World Regency Awards uitgereikt, een initiatief van het Jane Austen Centre in Bath. In aanloop hier naar toe konden Regency-liefhebbers hun favoriete acteurs in Jane Austen-verfilmingen kiezen. Belangrijk onderdeel was de verkiezing van de meest favoriete Darcy ooit. Dat dit Colin Firth bleek te zijn, was geen verrassing. Hij kreeg meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen. Matthew Macfadyen, die Darcy speelde in de 2005-verfilming, eindigde als vierde.

De 2008 versie van Sense and Sensibility werd verkozen als beste bewerking. David Morrisey (Colonel Brandon) en Hattie Morahan (Elinor Dashwood) uit deze versie gingen met de prijzen voor respectievelijk beste acteur en beste actrice naar huis.