Lizzy en Mr. Darcy hadden tijdens het dansen op Netherfield alle tijd om nog wat scherpe spitsvondigheden met elkaar uit te wisselen. De deelnemers aan de eerste workshop ‘Jane Austen dansen’ in Amsterdam, gistermiddag, hadden hun concentratie hard nodig om de juiste passen te maken. Wat op tv eenvoudig lijkt, is in werkelijkheid behoorlijk pittig. Ineens krijg je (bijna) begrip voor het gestuntel van Mr. Collins.
Twintig vrouwen én mannen deden mee aan de eerste workshop die werd georganiseerd door Monique van de Jane Austen Club Hyve. Begonnen werd met Mr. Beveridge’s Maggot (o.a. te zien in de BBC-serie Pride and Prejudice uit 1995). Een ingewikkelde dans met verschillende figuren voor verschillende paren. Dansdocente Maria Angad Gaur had gelukkig genoeg geduld om keer op keer uit te leggen wie welke kant op moest lopen. Daarna was er nog tijd om The Hole in te Wall (zie de dansscène tussen Tom Lefroy en Jane Austen in ‘Becoming Jane’) te oefenen. Iets eenvoudiger, nog steeds niet heel erg gemakkelijk, maar ook ontzettend leuk om te doen.
Van deze dans zijn opnames gemaakt, die kun je hier bekijken.

De volgende workshops zijn op 17 mei en 28 juni. Inschrijven kan niet meer, maar als het je leuk lijkt om toch een keer een aantal workshops te volgen, maak dit dan kenbaar aan Monique op haar Hyves. Bij voldoende belangstelling zal zij misschien na de zomer opnieuw deze workshops organiseren.