Elizabeth Bennet die het als een soort Buffy the Vampire Slayer opneemt tegen een bende zombies… je kunt het binnenkort niet alleen lezen in het boek Pride and Prejudice and Zombies van Seth Grahame-Smith, maar waarschijnlijk over enige tijd ook op het grote scherm zien. De schrijver is in onderhandeling met een grote Hollywood-studio om het boek te verfilmen, zo meldt Times Online.
Grahame-Smith is met het beroemde verhaal van Jane Austen aan de haal gegaan door zombies te introduceren. De aanwezigheid van het regiment waar Wickham onderdeel van uitmaakt, blijkt goed van pas te komen bij de verdediging van de familie Bennet tegen een bende zombies. Mr. Darcy geeft de Bennet-dames les in Japanse gevechtstechnieken.
Claire Tomalin, auteur van de biografie Jane Austen: A Life, vermoedt dat Jane Austen zelf de nieuwe zombie-versie van P&P wel had kunnen waarderen. ‘Een groot aantal van de verhalen die ze voor haar broers schreef, waren erg gewelddadig”, aldus Tomalin.
Het boek wordt uitgegeven door Quirk Books en verschijnt in mei. Het boek is vanaf juni bij de Engelse internetboekhandel Amazon.co.uk te verkrijgen en je kunt je nu hier al inschrijven voor een exemplaar.