De ITV serie Lost in Austen wordt een Hollywood film. Oscarwinnaar en regisseur Sam Mendes gaat als uitvoerend producent het verhaal op het grote scherm brengen. Dat meldt The Guardian vandaag. De scriptschrijver van de serie, Guy Andrews, schrijft ook het script van de film. Lost in Austen zal uitgebracht worden door Sony Pictures, de studio die onder andere de James Bond-film Quantum of Solace heeft gemaakt.
In Lost in Austen komt Amanda Price, een hedendaagse jonge vrouw uit Londen, per ongeluk terecht in de wereld van Pride and Prejudice, terwijl Elizabeth Bennet haar plaats in onze tijd inneemt. Het is aan Amanda om ervoor te zorgen dat alles precies zo verloopt als Jane Austen het bedacht heeft. Maar zonder Elizabeth blijkt dat niet zo eenvoudig.
Wie de hoofdrollen in de film gaan spelen, is nog niet bekend. Het hele bericht uit The Guardian vind je hier.