Altijd al willen leren dansen als Elizabeth Bennet, Emma Woodhouse en Marianne Dashwood? Vanaf april 2009 worden in Amsterdam Jane Austen dansworkshops gegeven door docente Maria Angad Gaur van het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble. Deze workshops worden georganiseerd door Monique van de Jane Austen Club. Dansen die op het programma staat zijn onder andere Mr. Beveridge’s Maggot, Shrewsbury Lasses (beiden te zien in BBC’s Pride and Prejudice), The Hole in the Wall (te zien in Becoming Jane) en Jane Austens eigen favoriete dans Le Boulangere.
De workshops worden één keer per maand gehouden op zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Amsterdam, precieze locatie is nog niet bekend. Per workshop is er ruimte voor 24 deelnemers. Kosten zullen (nog afhankelijk van de locatie) zo’n 15 à 20 euro zijn per keer. Danservaring is niet nodig, kleding uit de Regency-periode ook niet. De organisatie benadrukt dat deelname van heren bijzonder gewaardeerd wordt.
Wil je je alvast aanmelden of wil je eerst meer informatie? Dan kun je per mail contact opnemen met Monique. Je kunt ook kijken (en lid worden van) de Hyve van de Jane Austen Club. Deze vind je hier.

Bekijk hier The Hole in The Wall uit Becoming Jane: