Ben je op zoek naar kostuumdrama’s op dvd? Kijk dan in onze webshop!
Slecht nieuws voor fans van kostuumdrama’s. De BBC heeft besloten minder van dit soort televisieserie’s te maken. Dat schrijft kwaliteitskrant
The Guardian. Met de aanstelling van een nieuw hoofd van de drama-afdeling bij de BBC is er eveneens gekozen voor een nieuwe richting in het soort drama dat de tv-zender gaat maken. De BBC wil ook andere interessante periodes uit de geschiedenis meer aandacht geven. Eén van de eerste series in deze nieuwe lijn is ‘The Diary of Anne Frank’, die vorige week in vijf delen werd uitgezonden. Een andere reden om te kiezen voor een ander soort drama is de tegenvallende kijkcijfers voor ‘Little Dorrit’, een verfilming van het boek van Charles Dickens. Dit betekent overigens niet dat de BBC helemaal geen kostuumdrama’s meer gaat maken, er staat voor later dit jaar jaar naar verluid een nieuw drama op de planning. Welke dat zal zijn, is nog niet bekend.