Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Over Jane Austen zijn ontelbaar veel biografieën geschreven. Daarnaast zijn ook veel boeken gebaseerd op een verhaal van Jane Austen of zijn schrijvers op een andere manier creatief met haar werk aan de haal gegaan. Hier kun je meepraten over die boeken.
Gebruikersavatar
By Karin
#179
Wat vinden jullie hier van?:

Elizabeth Bennet die het als een soort Buffy the Vampire Slayer opneemt tegen een bende zombies... je kunt het binnenkort niet alleen lezen in het boek 'Pride and Prejudice and Zombies' van Seth Grahame-Smith, maar waarschijnlijk over enige tijd ook op het grote scherm zien. De schrijver is in onderhandeling met een grote Hollywood-studio om het boek te verfilmen, zo meldt Times Online.
Grahame-Smith is met het beroemde verhaal van Jane Austen aan de haal gegaan door zombies te introduceren. De aanwezigheid van het regiment waar Wickham onderdeel van uitmaakt, blijkt goed van pas te komen bij de verdediging van de familie Bennet tegen een bende zombies. Mr. Darcy geeft de Bennet-dames les in Japanse gevechtstechnieken.
Claire Tomalin, auteur van de biografie 'Jane Austen: A Life' vermoedt dat Jane Austen zelf de nieuwe zombie-versie van P&P wel had kunnen waarderen. 'Een groot aantal van de verhalen die ze voor haar broers schreef, waren erg gewelddadig", aldus Tomalin.
Het boek wordt uitgegeven door Quirk Books en verschijnt in mei. Het boek is vanaf juni bij de Engelse internetboekhandel Amazon.co.uk te verkrijgen en je kunt je nu al inschrijven voor een exemplaar.
#183
Het lijkt me he-le-maal niks :x !!!
Ik vind het sowieso niks als andere auteurs met andermans werk aan de gang gaan. Lost in Austen is nog tot daaraan toe (dat moet ik trouwens nog kijken), maar dit slaat echt alles. Dat Jane Austen er ook van hield om spannende verhalen te vertellen hoeft nog niet te zeggen dat je maar een van haar mooiste verhalen tot belachelijk horror-verhaal kan omdopen.
Dusss...dat is mijn ongezouten mening :lol:
Gebruikersavatar
By Karin
#225
Het moet niet gekker worden:

Pride and Predator: nog meer filmplannen
Alsof de combinatie van Pride and Prejudice met zombies niet al genoeg is, kondigt de filmproductiemaatschappij van Elton John aan dat er plannen zijn voor een nieuwe bewerking van het boek met een hoofdrol voor buitenaardse wezens. Je zou bijna denken dat het 1 april is. Rocket Pictures lijkt het echter een goed idee te vinden om in het verhaal van P&P een moordzuchtige alien te droppen, zo schrijft The Guardian. De film wordt geregisseerd door Will Clark en geproduceerd door Steve Hamilton Shaw en David Furnish.
#891
Ik durf het bijna niet te zeggen (zeker na mijn eerste reply op dit topic)... :oops: :oops: :oops:
Maar ik zag het boek gister liggen en nu kan ik sowieso boeken meestal niet laten liggen (ben hopeloos verslaafd aan boeken kopen)...dus jullie raden het misschien al: ik heb het gekocht!
Ik kan het nog niet meteen lezen (eerst nog Emma en FD:G) maar de eerste indruk is dat het precies P&P is maar dan een zombie-verhaal erin verweven :? Met als voorbeeld de openingszin: "It is a truth universally acknowledged that a zombie in possession of brains must be in want of more brains" :o :shock:

Wat bij mij de doorslag gaf was de tekst op de achterkant: "Jane Austen is the author of Sense and Sensibility, Persuasion, Mansfield Park, and other masterpieces of English literature. Seth Grahame-Smithe once took a class in English literature. He lives in Los Angeles".
Hij heeft dus totaal maling aan JA, maar met zo'n 'attitude' dat het misschien nog wel grappig kan zijn.
En anders is het gewoon een aanvulling op mijn verzameling.... :lol:
Gebruikersavatar
By Karin
#892
Ben heel erg benieuwd! Heb ook overwogen het te kopen, want ik lees overal dat het toch eigenlijk stiekem heel erg grappig is. Hoewel ik me dat nog steeds niet kan voorstellen... Maar misschien kun jij ons straks adviseren! :D
#1917
Okee...ik heb het dus uitgelezen. En - hoe kan het ook anders - ik was er niet weg van. Volgens mij was Seth Graham-Smith's enige doel om een klassiek meesterwerk schaamteloos te 'verkrachten' om mensen te shockeren. Op zich doet hij dat met zo'n attitude dat het nog wel leuk kon zijn. Maar dan vind ik, als je het doet, moet je het goed doen. Dit was gewoon P&P met af en toe een kleine scene met zombies of 'unmentionables', veel te weinig dus....de rest was gewoon letterlijk P&P - volgens mij heeft ie het wel af en toe ingekort maar ik heb de twee boeken niet naast elkaar gelegd.

Maar waar ik Lost in Austen met kromme tenen heb bekeken, had ik dat bij dit boek weer niet. En natuurlijk is het smakeloos met veel zombies die worden geslacht, kots, en ik zal maar geen spoilers geven mocht iemand het nog willen lezen :-). Wat wel weer grappig is, is de 'Reader's Discussion Guide' op het eind, waar bij een vraag luidt:
Some scholars believe that the zombies were a last-minute addition to the novel, requested by the publisher in a shameless attempt to boost sales. Other argue that the hordes of living dead are integral to Jane Austen's plot and social commentary. What do you think? Can you imagine what this novel might be like without the violent zombie mayhem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Dit forum gaat sluiten

Aaah, jammer. Maar begrijpelijk. Veel plezier aan […]

Mrs Crocombe

Er staan mooi plaatjes in en in een aantal hoofdst[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Voor mij ook prima! Misschien ook leuk voor Mari[…]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!