Pagina 1 van 1

EMMA.: dat ene moment waarop je denkt: WTF?

Geplaatst: 12 mar 2020 10:21
door Karin
Wie EMMA. inmiddels gezien heeft weet over welk moment in de film ik het heb.

Gek genoeg vond ik het best wel grappig, terwijl ik normaal gesproken niet zo hou van dat soort rarigheden in een al bestaand verhaal. Maar het paste op de een of andere manier.

Ik kwam net dit interview met regisseur Autumn de Wilde tegen waarin ze uitlegt waarom dat WTF-moment erin zit. Ik ben tevreden met die uitleg.

Hoe zit het met jullie? Wat vonden jullie van die twist?

Re: EMMA.: dat ene moment waarop je denkt: WTF?

Geplaatst: 18 mar 2020 16:43
door Karenlee
Ik was er ook even van... HUH?? Iedereen eignelijk, denk ik. Het is immers een toevoeging die je echt he-le-maal niet verwacht. Maar ik vond het (zoals jij) een stuk minder 'domper' dan sommige mensen. Ik heb recensies van een paar Austen liefhebbers gelezen die alles werkelijk fantastisch vonden, maar dat ene moment heeft de hele film voor hun "bederfd". Ik vermoed dat de heftigheid van de reactie hangt ook af van hoe jij als persoon tegen bloed aankijkt. Als je een beetje ben van "Mwha... het is rood en het vloeit en je moet het dan wegvegen" is er minder aan de hand dan als je bloed heel eng of smerig vindt. In dat geval kan zoiets op juist dat moment in het verhaal super schokkend en bijna weerzinwekkend zijn.