Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Hier kun je alles kwijt wat je kwijt wilt over Pride and Prejudice.

Wie is het ergst: Caroline Bingley of Mrs. Hurst?

Caroline Bingley
8
67%
Mrs. Hurst
4
33%
Gebruikersavatar
By Jet
#341
Ik ga voor Caroline Bingley. Die valsheid komt uit haarzelf, dat vind ik kwalijker dan de klakkeloze volgzaamheid van Mrs. Hurst. Hoewel die er ook wat van kan hoor, getuige het uithoren van Jane tijdens haar bezoek aan Netherfield (vlak voordat ze flauwvalt) over haar familie in Cheapside.

Arme Charles, wat zal hij het zwaar hebben met zulke zussen!
#355
Caroline Bingley, die is pure evil :lol: ! En dat vind ik ook een stuk kwalijker dan volghondje Mrs. Hurst.
Ik vind het een geweldig karakter, heerlijk verwaand en arrogant. En ze heeft een oogje op Mr. Darcy en altijd probeert ze de aandacht van hem te trekken (wat nooit lukt)
By Merdyff
#357
Ik kies ook voor Caroline. Het feit dat zij echt uit zichzelf 'slecht' is, maakt haar voor mij de ergste van de twee. Al haar manieren om Mr. Darcy aan de haak te slaan, staan mij helemaal niet aan. Bij Mrs. Hurst heb ik nog enigszins het gevoel dat ze, als ze een zus zou hebben als Jane of Lizzy en niet Caroline, misschien nog vrij vriendelijk zou zijn. Caroline zou volgens mij sowieso zijn zoals ze nu is.
#360
Ik kies voor MRs. Hurst. Want die volgt alleen maar en is zelf niet in staat om na te denken. Caroline is inderdaad 'pure evil', maar erg dom is ze niet. Domheid is naar mijn mening erger dan kwaadaardig zijn (hoewel het kwaad dat bij Caroline voortkomt uit jalouzie het verstand wel behoorlijk vertroebelt).

Mrs. Hurst is ook wel een redelijk zoutloos personage.
#379
Mijn 'voorkeur' ;) gaat ook naar Caroline Bingley. Net als Merdyff heb ik toch ook wel het gevoel dat Mrs Hurst een vriendelijkere persoonlijkheid in zich heeft, maar zich gewoon door haar oudere zus laat meeslepen. Aangezien haar man niet veel soeps is, moet ze een andere manier vinden om zich te 'entertainen' en die vindt ze dan volgens mij in het roddelen en achterbaks gedoe van Caroline.
#23951
Nastiness and naivety... misschien een leuke titel voor een spinoff van P&P...? :)
Caroline heeft een aanmerkelijk groter aandeel in het verhaal, mrs. Hurst staat achter haar zuster. Alhoewel ze niet echt oplettend is, kan haar dat niet kwalijk worden genomen denk ik.
Caroline lukt het bijna twee geliefden uit elkaar te houden, alhoewel mr. Darcy daar ook een handje van heeft, en uiteindelijk ook niet de slechtste blijkt te zijn... hmmm...
Dit forum gaat sluiten

https://64.media.tumblr.com/24ef6e7ef9a1ec9bda822[…]

Artikel Sunday Times

Hahaha

Mrs Crocombe

Er staan mooi plaatjes in en in een aantal hoofdst[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!