Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Hier kun je alles kwijt wat je kwijt wilt over Pride and Prejudice.
By female philosopher
#16658
Zou er toevallig iemand weten waarom Longbourn niet aan de zussen Bennet nagelaten wordt, maar dat Miss de Bourgh wél Rosings Park erft?
Er wordt door Lady Catherine zelf naar de kwestie verwezen, nl. but otherwise I see no occasion for entailing estates from the female line. - It was not thought necessary in Sir Lewis de Bourgh's family. Weet iemand hoe dit zit?
Gebruikersavatar
By Karenlee
#16660
Tenzij er speciale provisies voor waren gemaakt in de marriage settlement, alles wat een vrouw had werd eigendom van haar man toen ze trouwde. De 'entail' was een praktijk die in leven werd geroepen om te zorgen dat land, ontroerend goed en (nobel) titels binnen een bepaalde familie zou blijven, door ze alleen te laten erfen door mannelijke familileden. Een entail werd op een bepaalde moment ingezet door de huidige eigenaar, en het bleef van kracht voor iedereen die hem volgde.

Het maakte sommige families niet uit – zoals kennelijk die van Sir Lewis DeBourgh – als de familieerfgoed met hun dochters ‘meegingen’ (bij gebrek aan mannelijke nageslacht) naar de familie van hun mannen. Maar het maakte kennelijk een van Mr Bennet’s voorouders wél uit, en ook die van Sir Walter Elliot. Kellynch Hall is ook ‘entailed away’ van de female line. Omdat Sir Walter geen zoon heeft, gaat alles naar z’n neef, William Elliot.
Gebruikersavatar
By Minoes
#17872
Het boekje ligt bij m´n zusje (dus daar hebben we helemaal niks aan) maar er is sinds kort een boekje op de markt dat ´Jane Austen Handbook´ heet, geschreven door Margaret Sullivan. In dit boekje worden allerlei gebruiken en gewoontes uit het Regency tijdperk uitgelegd. Oa hoe dat zat met een erfdeel, waarom Wickam en Lydia wel in Gretna Green konden trouwen, hoeveel paarden er voor een koets kunnen lopen etc. etc.
Het is een heel grappig, informatief boekje (en niet onbelangrijk: het ziet er schattig uit) en staat barstensvol interessante achtergronden en wetenswaardigheden. Het boekje is aan de prijzige kant, maar zeker de moeite waard.

http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/ ... index.html

Okay, op bol.com véél goedkoper dan in de winkel!!!
Gebruikersavatar
By Francine
#17880
Dat boekje heb ik ook. Het is erg leuk om te lezen.
Dit forum gaat sluiten

https://64.media.tumblr.com/24ef6e7ef9a1ec9bda822[…]

Artikel Sunday Times

Hahaha

Mrs Crocombe

Er staan mooi plaatjes in en in een aantal hoofdst[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!