Pagina 1 van 1

Jane op het 10-pond biljet

Geplaatst: 25 jun 2013 22:25
door Karin
Jane Austen is weer wereldnieuws vandaag; waarschijnlijk komt ze op het 10 pond biljet te staan, ter vervanging van Charles Darwin. Ik mag bij 'Met het oog op morgen' daar vanavond om 23.55 uur iets over vertellen. Luisteren dus! (als je nog wakker bent ;)

https://www.janeausten.nl/2013/06/jane- ... nd-biljet/

Re: Jane op het 10-pond biljet

Geplaatst: 25 jun 2013 23:37
door Karenlee
Ik ben nu (*g-a-a-a-p*) wel wakker, en hoewel het waarschijnlijk onverstandig is (om 07:30 gaat de wekker) ga ik proberen om het nog even vol te houden. Ik vind het echt hartstikke leuk hoe de NL media ondertussen jou kent (of in ieder geval snel weet te vinden) als Austen expert. Is wel erg toepasselijk dat ze op een biljet zou komen, gezien hoe belangrijk een rol geld speelde in haar tijd en verhalen. Hoewel veel mensen het ontkennen, was geld verdienen ook een van haar belangrijkste drijfveren in het schrijven - in ieder geval zeker toen ze uiteindelijk in Chawton Cottage terecht kwam. “…but tho’ I like praise as well as anybody, I like what Edward calls Pewter too.” Ze zou het waarschijnlijk ongelooflijk - maar ook hilarisch amusant - vinden om te weten dat haar gelijkenis ooit op de Britse "currency" zou komen.

Re: Jane op het 10-pond biljet

Geplaatst: 26 jun 2013 00:00
door Karenlee
Nou, ze hebben niet veel tijd aan het onderwrerp besteed, maar je deed het super goed. Petje af!

Re: Jane op het 10-pond biljet

Geplaatst: 26 jun 2013 09:27
door Karin
Karenlee schreef:Nou, ze hebben niet veel tijd aan het onderwrerp besteed, maar je deed het super goed. Petje af!
Dank je, Karen! Ik vond het echt wel super spannend en had nog zoveel dingen meer te zeggen, maar ik wist al dat het een kort item zou worden. Maar ik ben blij dat je je niet al te zeer voor mij schaamt, heb toch een beetje het idee dat ik namens de hele community praat en ons niet voor gek moet zetten :$ :lol:

Re: Jane op het 10-pond biljet

Geplaatst: 26 jun 2013 10:29
door Hetty
Je deed het prima Karin. Precies goed. Heel duidelijk gesproken en mooi rustig. Duidelijke uitleg!
Wat willen we nog meer? :lol: