We hebben ze even moeten missen. Maar vanaf deze zondag kunnen we weer meeleven met de avonturen van Ross Poldark en zijn Demelza in het prachtige Cornwall. Zondagavond 14 juli 2019 zendt de BBC de eerste aflevering uit van seizoen vijf van Poldark!

We beginnen eerst met het slechte nieuws: het vijfde seizoen is het laatste voor Poldark. Het goede nieuws: we hebben acht mooie afleveringen van een uur in het verschiet. De eerste begint de zondagavond 14 juli om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Wat gebeurt er in seizoen vijf?

Tot nu toe was de basis van de serie de populaire boeken van Winston Graham. Dit nieuwe seizoen is niet gebaseerd op een boek, maar vult het gat in tussen boek zeven (waar seizoen vier op gebaseerd was) en acht (dat een sprong in de tijd maakt van 10 jaar). Wat ons te wachten staat is dus nog onzeker. Wel weten we dat Ross beloofd heeft de politiek van Westminster achter zich te laten en zich meer in te zetten voor zijn eigen mensen in Cornwall. Maar kan hij zijn opstandige natuur bedwingen?

Wanneer in Nederland?

Wie het nieuwe seizoen van Poldark met Nederlandse ondertiteling wil zien, zal nog even geduld moeten hebben. Meestal zijn nieuwe seizoenen als eerste te zien op de Belgische televisie. Als we af kunnen gaan op de uitzending van seizoen vier (afgelopen voorjaar), dan zal seizoen vijf rond maart 2020 op de Belgische zender Eén te zien zijn.

Bekijk de trailer

De BBC heeft een korte deze online gezet. Bekijk deze nu:

© Foto: Mammoth Screen – Photographer: Craig Hardie